Za bogat i bezbedan grad

kac1

Novi Sad mora biti bogat i bezbedan grad i za takav će se Liga boriti do kraja, rečeno je na tribini koja je održana u Kaću.

Jovan Dejanović je sve ono čime se Novi Sad ponosi, i značajna je njegova podrška našoj listi na predstojećim izborima, zbog toga što on zna da su tu ljudi koji će da se bore za Novi Sad i kojima je isti glavni grad- istakla je narodna poslanica i kandidatkinja za gradonačelnicu Aleksandra Jerkov.

-Dolaziće mnogi i svi će vam nuditi ono što želite da čujete. Međutim, ono što zaista treba da znate i da pitate jeste :“šta ćete učiniti sa mojim glasom, da li će se moj glas čuti“. Sa samo pet poslanika u Skupštini, učinili smo za Vojvodinu više od stranaka koje su imale preko osamdeset poslanika. Mi nemamo gazde u Beogradu, jedino kome mi odgovaramo su građani Vojvodine- kazala je ova funkcionerka LSV.

Zavod za statistiku i Poresku upravu Vojvodine

-Ovo nisu tribine za predstavljanje kandidata za mesto gradonačelnika, ovo je promocija gradonačelnice Novog Sada – kazao je predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

Istakao je značaj borbe LSV za zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast u AP Vojvodini.

-Ustavom je Vojvodini zagarantovano sedam odsto iz budžeta Republike, ali čak ni to nije ispunjeno. Tek svaki šesti zaradjeni dinar u Vojvodini se i vraća u Vojvodinu. Budžet Beograda je dvadest sedam odsto veći od budžeta Vojvodine. U Vojvodini je uvek red bio da ako se nekom nešto uzme, isto toliko i vrati. Zato se borimo da se otvori Zavod za statistiku i Poresku upravu Vojvodine, da znamo sa čime raspolažemo- istakao je Jakovljev.

Kanalizacija do polovine 2014. godine

Celo naselje Kać trebalo bi biti priključeno na kanalizacionu mrežu do kraja prve polovine 2014. godine, naveo je direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Branko Bjelajac. On je rekao da su ispunjena obećanja u prethodnom periodu i da sve ide po planu, tako da bi za koji dan trebala krenuti sledeća faza kanalizacionih radova, koja će trajati oko tri meseca.

Bolji uslovi za poljoprivrednike

Kandidat za poslanika u Skupštini AP Vojvodine Petar Krstić istakao je važnost borbe za poljoprivredu i borbu za poljoprivrednike u Vojvodini.

-Kao zemljoradnik svestan sam svih problema sa kojima se susrećemo, sređivanja atarskih puteva, pošumljavanje zaštitnih pojaseva, deponije u ataru, navodnjavanja i odvodnjavanja. Izborili smo se za registraciju traktora, tako da je to samo početak. Zalagaću se za doprinesem da nam svima bude bolje- rekao je Krstić.

Nastavak Srbije ka EU

Nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji, ekonomski je najadekvantnije i najisplativije rešenje, naveo je član Saveta za budžet i finansije LSV Vladimir Torbica.

-Oko devedest odsto direktnih investicija u Srbije je iz regina Evropske unije, tako da samim tim moramo videti kuda da idemo- objasnio je ovaj ligaš.

On je podsetio prisutne na prodaju NIS-a za samo 400 miliona evra, dok je procena ove firme bila 2,2 miliarde evra.

-Država mora da posluje tržišno i ekonomski racionalno kada su u pitanju njeni interesi, kao što se ruska strana ponaša u pogledu sopstvenih interesa. U većini zemalja naplaćuje i koncesija kao naknada za eksploataciju rudnih bogatstava, koja može da iznosi i do 50 odsto ostvarene proizvodnje prirodnog bogatstva koje se eksploatiše.  U našem slučaju, vrednost nafte koju NIS izvadi godišnje u Srbiji jeste oko 730 miliona dolara, što znači da bi zemlji ostala polovina te sume kad bi koncesija bila 50 odsto – upozorava Torbica.

Dodaje da bi tada bilo više nego dovoljno sredstava za ulaganje u lokalne zajednice za poboljšanje infrastrukture i standarda, a da bi i država mogla profitirati od toga.

Torbica je kazao da se pored koncesije u većini zemalja naplaćuju i ekološke takse, takse za transport, kao i da je moguće uvesti obavezu zapošljavanja domaće radne snage, od čega bi država imala velike koristi.

Prethodni tekstTribina LSV u Rumenci
Sledeći tekstTribina LSV u Petrovaradinu