Zajedno rešavati stanje bezbednosti u Novom Sadu bez obzira na političke razlike

td_324x160

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine apeluje na gradonačelnika Novog Sada da insistira na hitnim merama kod najviših državnih zvaničnika i na svaki mogući način pokrene temu bezbednosti građana.

Uprkos jasnim političkim razlikama, Liga je spremna da po tom pitanju podrži svaki napor onih koji pokažu da su spremni da se sa tim pitanjem bave i nešto konkretno učine za Novi Sad.

To smo pokazali i pre tačno dva meseca, kada smo inicirali sednicu Skupštine grada posvećenu bezbednosti. I tog, 15. maja, hteli smo da politiku za trenutak ostavimo po strani i posvetimo se zajedno ovoj temi, jer je do tog trenutka bilo zabeleženo nekoliko masovnih tuča, otimanje taksiste i tri pucnjave kod škola i obdaništa.

Odbornici vladajuće većine tada nisu imali razumevanja za našu inicijativu, a deo te većine je tu temu čak ismevao.

Od tada do danas stanje bezbednosti u gradu se dodatno pogoršalo i da, kao što smo rekli – ono je katastrofalno. O tučama i opštem stanju nesigurnosti da i ne govorimo, a u eksploziji ispod automobila jednog gradskog zvaničnika, povređeno je dvoje Novosađana.

Ono što je još strašnije, jeste da se od početka ove nedelje pucalo kod još jednog obdaništa i još jedne škole.

Novi Sad ne sme dozvoliti da neko dete strada.

Ovaj grad posle tri i po godine i dalje nema načelnika policije i uprkos svim preduzetim merama još nije dobio 80 od neophodnih 300 policajaca.

Ponovo poručujemo – krajnje je vreme da se sve političke razlike za trenutak ostave po strani, da se prestane sa osudama i zgražavanjima i preduzme sve što je moguće za rešavanje pitanja bezbednosti u Novom Sadu.

Novosađani ne zaslužuju da u strahu ne smeju da puste dete samo do škole, ili na igralište.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstPotrebne hitne mere u Novom Sadu
Sledeći tekstLSV Novi Sad obeležio 23. rođendan Lige