Zar u Novom Sadu nema stručnjaka da bude načelnik policije?

td_324x160

Potpuno je neverovatno da u Novom Sadu ne postoji stručnjak koji bi mogao biti načelnik Policijske uprave Novi Sad, nego to – uz dužno poštovanje i našu uverenost u njegovu stručnost – mora biti čovek iz Beograda.

Pet godina je od Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu traženo da Novi Sad dobije 300 policajaca pre nego što se to, nakon neverovatne eskalacije nasilja i kriminala, konačno i desilo.

Četiri godine je od istog tog MUP-a traženo da Novi Sad dobije načelnika policije pre nego što je konačno imenovan, septembra prošle godine.

Tri godine MUP u Beogradu nije u stanju da uradi sistematizaciju, pa da prostor koji im je obezbeđen na Satelitu pretvori u preko potrebnu policijsku stanicu za područje Novog naselja, Telepa, Adica i Detelinare.

Da li je sve to rađeno da bi se na kraju doveo kadar iz Beograda?

Mi smo sigurni da u Novom Sadu i ovdašnjoj Policijskoj upravi postoje ljudi za tako važno mesto. I sigurni smo da se sve ovo ne bi dešavalo da postoji Policijska uprava za Vojvodinu.

Ovako, ostaje nam samo da se nadamo da će novoimenovani načelnik doprineti preko potrebnom podizanju bezbednosti u Novom Sadu.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstŠtrajk u JKP Put posledica očaja radnika zbog nesposobnog rukovodstva
Sledeći tekstOtpustite rođake, a uposlite radnike!