Zaštitite radnike i zabranite Trećoj Srbiji da upravlja gradskom imovinom!

td_324x160

Liga socijaldemokrata Vojvodine pruža punu podršku protestima radnika JKP „Informatika“ i još jednom apeluje da se Trećoj Srbiji oduzme pravo da upravlja gradskim javnim i javnokomunalnim preduzećima.

Dve i po godine interesna grupa Treća Srbija nanosi trajnu štetu gradskoj imovini i svemu što su generacije građanki i građana Novog Sada stvarale i gradile.

Svako gradsko preduzeće ili institucija sa kojim je ta interesna grupacija imala bilo kakve veze je razoreno ili uniženo, a svu tu bahatost i kriminal, prati iživljavanje i zlostavljanje radnika kakvo je nezapamćeno u istoriji Novog Sada.

Pre tačno mesec dana vladajuća većina je odbila da uopšte razgovara o smeni direktora JKP „Informatike“, zbog svih propusta u radu i tako preuzela deo odgovornosti za štetu koju Treća Srbija nanosi ovom preduzeću.

Daljim odbijanjem ili otezanjem odluke da se ovoj interesnoj grupaciji oduzmu sve finansijske poluge koje jasno i najgrublje zloupotrebljavaju, vlast u Novom Sadu direktno podržava ne samo uništavanje „Informatike“, nego i nezapamćeno zlostavljanje radnika.

To znači da podržava odluku čelnika „Informatike“ da otpuštaju dugogodišnje i stručne radnike, a zapošljavaju partijske vojnike koji su dobili otpremninu u „Lisju“. Takođe, to znači i podršku raznim sumnjivim tipovima koji nemaju veze sa preduzećem da i dalje prepadaju ljude po hodnicima i uteruju im strah u kosti, o čemu svedoče radnici.

Prevelika je to cena za dodavanje većine gradskoj vlasti.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pruža punu podršku svima koji protestvuju ispred JKP „Informatika“. Kao najjača opoziciona stranka u gradu iskoristićemo sve mogućnosti koje su nam na raspolaganju da zaustavimo ovo bezumlje, tiraniju i nepravdu prema poštenim radnicima.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstPolicija da proveri šta se događa u JKP „Informatika“
Sledeći tekstNeželjeni efekti vakcina zanemarljivi u odnosu na neželjene efekte lekova