Završena rekonstrukcija vodovoda u Nikolajevskoj ulici

nikolajevska ulica

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Nikolajevskoj ulici danas je završena, a poslednje radove na obnovi vodovoda u ovoj ulici obišli su predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i direktor JKP „Vodovoda i kanalizacije“ Branko Bjelajac.

– Završetkom radova u Nikolajevskoj ulici zaokružuje se obnova vodovodne i kanalizacione mreže u širem centru grada, koja je započeta tokom proteklog perioda – izjavio je Jovanović.

On je podsetio da je rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža na Trgu Marije Trandafil, u Temerinskoj ulici, Pašićevoj, Ulici Jovana Subotića, Njegoševoj, Masarikovoj, Kosovskoj, Ulici Zlatne grede, Milana Rakića, Šafarikovoj i Arse Teodorovića.

– Za radove u pomenutim ulicama uloženo je više od miliona evra tokom proteklog perioda. Vodovodna i kanalizaciona mreža u ovim ulicama bila je stara nekoliko decenija i rekonstrukcija je bila neophodna. Obnovom infrastrukture obezbeđeno je stabilno vodosnabdevanje i odvođenje kanalizacije – kazao je Jovanović.

Direktor JKP „Vodovoda i kanalizacije“ Branko Bjelajac istakao je da je jedino pravo rešenje u obnovi vodovodne i kanalizacione mreže sistemsko rešenje. On je objasnio da grad prvo mora da obnavlja najstariju mrežu, a da se nakon radova i ugradnje novih cevi ulice asfaltiraju i dovode u prethodne stanje.

– Posle ovih radova, po starosti mreže dolazi Liman I i tokom sledećih godina obnovićemo celokupnu mrežu na Limanu – poručio je Bjelajac, dodajući da će se rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ovom delu grada odvijati u fazama, narednih nekoliko godina.

Radovi u Nikojalevskoj ulici koštali su oko 1,2 miliona dinara.

Prethodni tekstZastava APV i na stadionu
Sledeći tekstNovom Sadu dati nadležnost nad policijom