Borba Vase Stajića za Vojvodinu nije zaboravljena

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je danas venac kod spomenika Vasi Stajiću, istaknutom piscu, filozofu i kulturnom radniku, povodom 10. februara, godišnjice njegovog rođenja i smrti.

Venac kod spomenika u samom centru grada položili su potpredsednik LSV i odbornik Robert Kolar, odbornik i pokrajinski poslanik Aleksandar Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Mirko Grujičić.

Tom prilikom Kolar je istakao da vizija i upornost Vase Stajića u borbi za bolji položaj Vojvodine nikada ne smeju i neće biti zaboravljeni.

-Nacionalizam protiv kakvog se on borio tada, protiv takvog nacionalizma se i mi borimo danas – naveo je Kolar.

Takođe, kako je ocenio, problemi sa kojima se Vojvodina susretala i na koje je Vasa Stajić ukazivao, su problemi Vojvodine i danas.

-Jednako je nerazumevanje za potrebu da se bolje uredi pitanje položaja njenih građana i jednako centralistima u ovoj zemlji smeta građanski karakter Vojvodine. Upravo zbog zalaganja da Vojvodinu kao autonomnu i modernu, regiju, kojoj je mesto u Evropi, Stajić je za života je bio neprihvaćen, kritikovan i proganjan. Ali zato njegovo delo, borba i ideje žive i danas – dodao je Kolar.

Pored delegacije LSV, vence su danas položili i delegacije Vojvođanske partije, Vojvođanskog kluba i Vojvođanske politikološke asocijacije.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad

Prethodni tekstUnapređenje komunalne infrastrukture je prioritet
Sledeći tekstDirektno se obratiti članicama i članovima