Završni račun budžeta potvrđuje akcenat na kapitalnim ulaganjima

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u novosadskoj skupštini podržali su završni račun budžeta Grada Novog Sada za 2019. godinu. Prema rečima predsednika odborničke grupe LSV Roberta Kolara, podrška je usledila zbog velikog broja kapitalnih ulaganja u 2019. godini. On je istakao i da je dobro što zbog tog anisu trpela socijalna davanja, nego su čak neke pozicije i uvećane, poput obezbeđivanja udžbenika za sve đake prvake.

Budžet Novog Sada za 2019. godinu iznosio je više od 30 milijardi, što je, prema Kolarovim rečima, impozantan iznos. Kako je izjavio, karakteriše ga poreska dobit od preko 15 milijardi dinara, što ukazuje na veći broj privrednih poreskih obveznika, odnosno na značajan privredni razvoj. Rashodnu stranu karakteriše povećan broj kapitalnih ulaganja.

– Što se tiče kapitalnih ulaganja, njih je zaista mnogo, ali kao prioritetne za LSV bih izdvojio radove na kanalizacionom kolektoru kod Žeželjevog mosta, pripremne radove za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda, izrazito veliki broj novih kanalizacionih priključaka kao jedne elementarne tekovine koju građani moraju da imaju, do uređenja i detaljne rekonstrukcije Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, izgradnja novih saobraćajnica, novih bulevara i, za Novi Sad vrlo značajnog aspekta – rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih biciklističkih staza i uspostavljanje privremenih biciklisitčkih zona u okviru postojećih saobraćajnica. Između ostalog, ovo su razlozi zbog kojih je odbornička grupa LSV podržala završni račun budžeta grada Novog Sada za 2019. godinu – naglasio je Kolar. 

Prethodni tekstVodovod povećava kapacitet proizvodnje vode
Sledeći tekstKolar: LSV protiv dodele Novembarske povelje Irineju Buloviću