Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

KISAČ – Po ko zna koji put u proteklom periodu, i danas su kandidati i kandidatkinje liste Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad za odbornike u Skupštini grada razgovarali sa građanima ispred pijace u Kisaču.

Na štandu Vojvođanskog fronta sa Kisačanima su razgovarali Robert Kolar, Slobodanka Beba Markov, Damir Kondić, Mirko Grujičić, Jarmila Agarski i Robert Vizi, a najviše pohvala dobili su zbog poziva pokrajinskoj vlasti i Nacionalnom savetu slovačke nacionalne manjine da ne nameću stranačko rešenje, nego da poslušaju Kisačane u odabiru direktora Osnovne škole „Ljudovit Štur“, kao i zbog zalaganje da ove godine počne izgradnja kanalizacije.

Građani su na štandu Vojvođanskog fronta poručili da su u medijima videli poruku Vojvođaskog fronta u vezi sa tim i da dobijena podrška puno znači.

– Najpre, znamo da nismo sami u borbi za pravdu i protiv nametanja rešenja od vlastodržaca. I znamo da ima ko da nas čuje i da nas razume, a to znači da ćemo pre ili kasnije uspeti da sami izaberemo ko je najbolje rešenje za to da bude direktor u školi gde uče naša deca – čulo se danas na štandu Vojvođanskog fronta.

Podsetimo, funkcioner Vojvođanskog fronta i član Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Zdenko Kolar pozvao je u sredu Pokrajinsku vladu na čelu sa Igorom Mirovićem i sekretara Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravo u nacionalne manjine Mihalja Njilaša i Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine da obustave politički pritisak i nametanje svog rešenja pri imenovanju direktorke Osnovne škole „Ljudovit Štur“ u Kisaču.

On je konstatovao i da štrajk i okretanje leđa kojem je v.d. direktorka bila izložena 21. maja, kao i sam protest u sredu protiv njenog imenovanja u organizaciji Sindikata prosvetnih radnika OŠ „Ljudevit Štur“ dovoljno jasno ukazuju da nametanje kadrovskog rešenja po volji vlasti neće doneti ništa dobro u radu te škole.

– Što je najgore, takva atmosfera nikako ne doprinosi obrazovanju osnovaca u Kisaču, a istovremeno im šalje i vrlo ružnu poruku o nametanju sile i zakona jačeg. Na kraju, ali ne i najmanje važno, jeste i to da čitav slučaj kompromituje rad Nacionalnog saveta. Zato pozivam Nacionalni savet da što pre organizuje novu sednicu i to uživo, a ne imejlom, kao i da na njoj promeni svoju prethodnu odluku i uvaži zahteve Kisača, poručio je Zdenko Kolar.

Sa druge strane, građani i građanke Kisača danas su puno lepih reči imali i na angažman člana Gradskog veća za saobraćaj Aleksandra Kravića zbog pojeftinjenja gradskog prevoza koje je stupilo na snagu u ponedeljak.

Predstavnici Vojvođanskog fronta, liste koja se na izborima za gradsku skupštinu nalazi na broju 5, predstavili su građanima svoj plan za razvoj Novog Sada po evropskom modelu u kojem su prigradska naselja, među kojima je i Kisač – prestižna predgrađa.

Između ostalog, građanima je predočeno da se izgradnja kanalizacione mreže u Kisaču planira za ovu godinu.

– Vrednost ove značajne investicije u dužini od 31,5 kilometara je 600 miliona dinara. Projekat je urađen i obezbeđena je građevinska dozvola, a očekuje se da se rebalansom budžeta grada do septembra 2020. godine obezbedi novac za početak radova. Kao sastavni deo ovog kapitalnog projekta već je izgrađen dovodnik od Rumenke do Kisača kao i glavna crpna stanica u Kisaču. Paralelno sa izgradnjom sekundarne kanalizacione mreže, planira se i nadogradnja prečistača otpadnih voda u Rumenki, kako bi se omogućilo preuzimanje odliva iz crpne stanice u Kisaču, rekao je tom prilikom Mirko Grujičić.

Prethodni tekstPokrajinska vlast i Nacionalni savet da poslušaju zahteve Kisačana
Sledeći tekstNovosađane raduje ujedinjenje vojvođanskih stranaka!