Kolar: Bez zamerki na procenat realizacije budžeta za prvih devet meseci

Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar najavio je uoči današnje sednice gradske skupštine da će LSV podržati Izveštaj o realizaciji budžeta za period januar-septembar 2020. godine.

– Podržaćemo Izveštaj o realizaciji budžeta za period januar – septembar 2020. jer je procenat prihodne strane budžeta ali i rashodne, na visokom nivou, a pogotovo kada se uzme u obzir specifičnost ove godine zbog pandemije – kazao je Kolar.

– Prihodna ostvarena sredstva budžeta grada Novog Sada za period januar-septembar iznose 21.8 milijardi dinara što je 74,34 odsto od ukupnog godišnjeg budžeta, a 96,3 procenata od planiranog budžeta za ovih devet meseci – predočio je Kolar.

– Takođe, u istom periodu, ukupni rashodi i izdaci izvršeni su u iznosu od  51,9 odsto planiranih rashoda i izdataka za celu godinu, odnosno 67,7 procenata u odnosu na plan za period od prvih devet meseci – naveo je predsednik Odborničke grupe LSV u Skupštini grada Novog Sada.

Prethodni tekstSrećan jubilej! A sad hitno zaustaviti seču Fruške gore!
Sledeći tekstLSV za obnovu i rekonstrukciju svih parkovskih i zelenih površina u Novom Sadu