Kolar: Kaznite ucenjivače, sebe ne ugrožavajte

NOVI SAD – Šef Izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine za Novi Sad i Bačku Robert Kolar predstavio je danas novinarima u Novom Sadu animaciju kojom LSV na društvenim mrežama objašnjava građankama i građanima kako da kazne one koji pokušavaju da ih ucene ili da im prete i time utiču na njihovo glasanje 24. aprila.

U animaciji se građanima objašnjava kako da sačuvaju svoj posao, ali i kako da ponište svoj listić i pokažu da su primorani da glasaju protiv svoje volje.

LSV godinama upozoravala

On je podsetio da je inicijativu da se zastavi zastrašivanje i ucenivanje, prvenstveno zaposlenih u javnom sektoru, pretnjama da će stati bez posla, podržalo više stranaka iz opozicije i vlasti.

Robert Kolar je zatim ukazao i da je Liga socijaldemokrata Vojvodine, tri i po godine unazad skretala pažnju javnosti na sve što je Novi Sad dovelo do toga da postane poligon za trgovinu glasovima, kupovinu, ucenjivanje i prisilu, da ih ucenjuju poslovima ukoliko rade u gradskoj ili javnoj upravi, nekom od komunalnih preduzeća.

– Sve se to dešavalo svih ovih godina i mi smo na to upozoravali i skretali pažnju, pa i konkretno, pre oko dva meseca lično sam predvodio delegaciju koja se obratila načelniku Policijske uprave Novi Sad sa molbom da se po tom pitanju nešto preduzme. Dobili smo čvrsta uveravanja a, koliko vidim i više instance su to potvrdile, da će se preuzeti sve moguće predradnje, kako oni to zovu, da se predupredi moguća kupovina glasova, ucenjivanja i slično – istakao je on.

Neprijatnosti u akciji vladajućih stranaka

Robert Kolar je ukazao i da su lokalni izbori u medijskoj senci republičkih i pokrajinskih. Napomenuo je i da je dosadašnji tok kampanje, kada su u pitanju javne i štandovske aktivnosti, a kakve je LSV ove godine sprovodila u Novom Sadu, bili zadovoljavajući i da je ekscesa i neprijatnih situacija bilo minimalno. Međutim, građani su se aktivistima LSV žalili na neprijatnosti koje su doživljavali u toku kampanje od vrata do vrata, kampanjama koje su sprovodile vladajuće stranke u Novom Sadu, a u kojima Liga nije učestvovala.

On je naveo i da je uveren da će građanke i građani 24. aprila biti hrabri, da će na izbore izaći bez obzira na to što će, kako je ocenio, izborni dan obilovati neprijatnim situacijama, na šta ga upućuju najave i iskustvu poslednjih izbora 2012, 2014. i onih za savete mesnih zajednica.

(BILSV, 20.04.2016)

Prethodni tekstUme, zna i može – Dušan Bajić, gradonačelnik Novog Sada!
Sledeći tekstPredizborna kampanja 2016.