Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.

„Puno puta smo do sada rekli da je ovo mesto i sudbina žrtava racije, strašan podsetnik da ne smemo dozvoliti da fašizam podigne glavu.

Novi Sad nikada neće zaboraviti sve te ljude koji su ovde monstruozno ubijani i bacani pod led.

Fašistički grafiti koji su ovanuli pre tri nedelje na ovom mestu velikog bola i jednog od simbola stradanja od ruke fašista i okupatora, velika su uvreda za sve žrtve i sramota na obrazu ovog grada.

I svaki dan koji prođe bez pronalaženja vinovnika tih grafita, predstavlja novu uvredu za žrtve januarskog pogroma 1942. godine, ali i svih građana Novog Sada,

Ujedno, ti grafiti predstavljaju i veliku opomenu da negde u ovom gradu postoje oni koji bi hteli da nastave i ponove zlodela fašista.

I zato ponovo zahtevamo od nadležnih državnih organa da vinovnici tih grafita budu pronađeni, imenovani i sankcionisani“, poručio je Kravić.

Predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad poručio je da su ligašice i ligaši već tri decenije brana fašizmu i da će to biti i dalje.

Prethodni tekstSrbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!
Sledeći tekstPokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije