Uručene članske karte još jednoj grupi novih članica i članova LSV

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar, predsednik Gradskog odbora i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić i Mirko Grujičić, sinoć su pozdravili i svečano uručili članske karte još jednoj grupi novih članica i članova LSV.

Robert Kolar im je poželeo dobrodošlicu a zatim ukazao na to da LSV ove godine slavi svoj trideseti rođendan i da su to tri decenije dosledne borbe za građansku i decentralizovanu Srbiju.

Potpredsednik LSV je objasnio i da jaka autonomija Vojvodine ne znači separatizam kako to pokušavaju da predstave neke nacionalističke i centralističke snage.

-Naprotiv. Mi želimo da živimo u Srbiji, ali drugačije organizovanoj Srbiji – istakao je on.

Kolar je ispričao i da Evropa sve više postaje Evropa regiona kao i da je LSV nedavno organizovala međunarodnu konferenciju na kojoj su gosti iz Baskije predočili da taj region u Španiji izdvaja 6,24 odsto za rad centralnih vlasti a sav ostali prihod zadržava za razvoj sopstvene regije.

On je podsetio na činjenicu da je u vreme svoje pune autonomije, Vojvodina bila među najrazvijenijima u bivšoj Jugoslaviji, odmah iza Slovenije i Hrvatske, dok je danas nedovoljno razvijeni region u Srbiji, te ocenio da je centralizam zajednička tačka za sve vlasti u Beogradu.

-Bez obzira na to ko je na vlasti, svaka vlast je do sada samo nastavljala da centralizuje zemlju – zaključio je Kolar, koji je i funkcioner Gradskog odbora LSV Novi Sad.

-Za nas je Novi Sad glavni grad. Od 1996. godine Liga ima svoje odbornike i odbornice u Skupštini grada i borimo se za to da se ovde bolje živi – nadovezao se predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić.

On je zatim ukazao na to da je Liga prepoznata kao stranka koja se iskreno i dosledno bori za interese građanki i građana Novog Sada i Vojvodine.

Kravić je podsetio na afere, podmetanje bombi pod automobile, osveštavanje vode za piće u gradskom vodovodu, izostanak ulaganja i uopšte uništavanje dela komunalnog sektora kojim su nekoliko godina upravljale interesne grupacije pod nazivom Treća Srbija, Dinara Drina Dunav.

-Sa druge strane, pogledajte kako se danas ulaže i kako danas izgledaju i rade gradska preduzeća kada ih vode stručni ljudi kojima je stalo do razvoja i boljeg života u Novom Sadu. To je odgovornost prema svom gradu i svojim građanima na kojoj insistira Liga socijaldemokrata Vojvodine. Upravo zato, desetine naših aktivista u uličnim akcijama i razgovoru sa građanima širom grada i dobija dobre komentare i podršku – konstatovao je Kravić.

Mirko Grujičić je naveo da je grupa članica i članova kojoj su polovinom oktobra uručene članske karte uveliko aktivna u stranačkom radu i pozvao prisutne da im se i oni pridruže.

Prethodni tekstNadležni da zaustave fašiste ili ćemo ponovo to morati sami
Sledeći tekstTomislav Bokan nije naše društvo